Comunicat de presa - Seminar 04-05.06.2015 "Schimb de bune practici în domeniul achiziţiilor publice"
Comunicat de presă
În perioada 4 – 6 Iunie 2015, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a organizat seminarul având ca temă „Schimb de Bune practici în domeniul achiziţiilor publice”, pentru instituţii cu atribuţii, la nivel naţional, în domeniul gestionării şi monitorizării instrumentelor structurale, desfăşurat cu participarea unor experţi din alte state membre/de la nivelul Uniunii Europene, activitate din cadrul proiectului –finanţat prin POAT- „Îmbunătăţirea managementului la nivelul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor – C.N.S.C., aferent competenţelor specifice legate de implementarea cu succes a proiectelor susţinute din instrumente structurale, bazată pe eficientizarea procesului de achizitie publică” - Cod SMIS 48792.
Proiectul este cofinanţat din FONDUL EUROPEAN DE DEZVOLTARE REGIONALĂ, prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007 – 2013 (Axa Prioritară 1- Sprijin pentru implementarea instrumentelor structurale şi coordonarea programelor; Domeniul major de intervenţie: DMI 1.1 Sprijin pentru managementul şi implementarea instrumentelor structurale; Contractul nr.: C.T.R.F 1.1.146/ 07.05.2014; Cod SMIS 48792) şi are o durată de implementare de 19 luni.
La eveniment au fost invitate şi au participat instituţii cu responsabilităţi în gestionarea, derularea, controlul şi monitorizarea finantărilor din instrumente structurale, dar şi din domeniul reglementării şi monitorizării achiziţiilor publice, precum şi beneficiari ai fondurilor din instrumente structurale.
Evenimentul a avut ca principal punct de interes participarea experţi europeni în domeniul achiziţiilor publice: Steen Jensen (Danemarca), Anthony Wiltshire (Marea Britanie), Andrius Siaudinis (Lituania), Claudio Romanini (Comisia Europeana - DG GROW(TH)/E/3) şi Johannes Schnitzer (Austria).
În cadrul seminarului s-au dezbătut experienţe de success, bune practici, rezultând din legislaţia şi din practica bazata pe aplicarea acesteia, în statele în care au activat experţii străini şi/sau din cazuistica CJUE.
Subiectele în cauză au fost propuse de organizator -CNSC- alegerea fiind inspirată de cazuistica înregistrată până la acest moment la nivelul acestui organism de soluţionare a disputelor în domeniul achiziţiilor publice.
Experienţa experţilor străini, dar şi interesul participanţilor la eveniment, au determinat şi abordarea unor subiecte complementare, dezvoltate pe baza întrebărilor aparţinând celor din urmă.
Materialele prezentate de către experţi în cadrul seminarului (puse la dispoziţia participanţilor, pe suport magnetic), precum şi concluziile dezbaterilor, urmează a fi publicate şi pe site-ul proiectului, disponibil la adresa: www.proiecte-cnsc.ro.